Provincies | Limburg | Maastricht | Friture Reitz

Friture Reitz

Markt 75
6211CL Maastricht (centrum)
Tel: 043???????
Score:

Kwaliteit:

Kwantiteit:

Prijs:

Sfeer:


Kwaliteit:
Kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Een korte beschrijving van je ervaring.

daveschoenmaeckers@gmail.com

- 2 april 2021 09:35
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Matige friet, erg duur geworden, grote friet speciaal is 1 euro duurder geworden in een jaar tijd, daar betaal je nu 5,50 voor. Mayonaise is eerder dunne slasaus. Let ook op met cash betalen, al 2x meegemaakt dat er “per ongeluk” te weinig werd terug gegeven. Friet is niets bijzonders, valt tegen. Waarom de rij? Alle toeristen die geen geld kunnen of willen uitgeven aan de andere betere gelegenheden.

Viaantje

- 30 december 2020 00:35
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Liepen enkele weken geleden in een stil en nat Maastricht te "winkelen" en werden toch wat koud en hongerig (omdat er niks qua horeca openmag wegens de covid) en kwam per toeval op het Marktplein uit. En als Febo-liefhebber (de snacks) moest ik even een kroketje trekken.
Echter nadat we aan het dubben waren voor een gebakken visje bleken we voor de deur te staan van het alom bekende (zelf in het Noorden des lands) frituur. Dus was de keuze niet moeilijk, maar 10 minuten later bleek dat een grote sof.
Ten eerste het positieve, weinig mensen voor ons (regende) en een grote portie.

Maar dat bleek ook het enige.
De friet wordt gebakken in rundervet (prefereer alom het bekende Ossewit). Maar dat blijft niet mijn ding (en eveneens niet voor mijn vrouw).
Friet wel krokant, voldoende zout.
Maar had zelf pindasaus, en vrouwlief liep na enkele happen al te klagen dat haar friet doorgelopen was naar onderin het tuutje.
Pindasaus ook niet super, maar die smaak van rundervet zorgt er bij ons wel voor dat we beide het tuutje niet leeg aten en de inhoud achterlieten voor de vogels. Geen lekkere nasmaak, noch aardappelsmaak, noch van de saus maar een vieze vetsmaak (anders als Ossewit in onze beleving). En daar vragen ze nog een exorbitant bedrag voor ook, voor 2 friet bijna € 10.00
Het mag dan een grootse naam en faam hebben, de eerste frituur van Nederland wezen. Maar wij lopen een volgende keer wel door naar de buurman met friet of gewoon Febo (alleszins dan beter als Reitz, tja, ik weet het :-)

miekekeesenberg@gmail.com

- 11 augustus 2018 22:55
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Slappe, kleffe frites. De mayonaise heeft weinig smaak, is zo dun als dressing en druipt langs de patat de zak in. Daardoor nog zachtere patat. Ik verbaasde me over de rij van mensen die allemaal op de patat afkomen, als je eenmaal geproefd hebt, blijft het bij die ene keer, mijn inziens. Mijn puntzak met frites is de afvalbak ingegaan. Er restte alleen een vieze, vette smaak in m’n mond. Ik hoop zo dat er iets gedaan word met de slechte reviews, doe die patat weer eer aan!

martens

- 23 mei 2017 23:47
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Beste frietzaak van Maastricht. Hier smaken de frieten nog gewoon naar frieten.

Joris

- 2 februari 2017 15:40
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Meest vermaarde friettent van maastricht, zomers staat er soms een rij van tientallen meters, vooral bekend vanwege de friet zuurvlees met, die erg lekker is maar wel duur (gezien de 'zuurvlees' vooral saus is en je er als ik me goed herinner toch wel minimaal 5,- voor betaald). Kleine friet is al vrij groot.

Andere dingen zou ik er niet zo snel kopen gezien de rij, prijzen en gebrek aan zitmogelijkheid.

WTULTC

- 12 mei 2014 14:37
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ook ik wilde deze befaamde tent testen. De rij viel mee, maar de prijs helaas niet. 3 euro voor een kleine (normale friet ketchup) is aan de stevige kant (later op de dag was ik elders maar 2 euro kwijt voor hetzelfde). Hoeveelheid is daarin tegen wel goed, maar nu het belangrijkste de smaak. Bij binnenkomst zie je al dat de friet die nog afgebakken moet worden al een beetje bruin zijn (wellicht iets te lang voorgebakken). Dit komt de kwaliteit niet ten goede want de friet was te krokant en ik miste de aardappelsmaak. Zonde want het is wel verse friet. De sfeer om buiten je friet op te eten terwijl er binnen wel een zitgedeelte is, waar je niet mag zitten met je friet maakt de sfeer er niet beter op. Grappig was wel dat er een stel met een zoon voorbij kwam toen ik mijn friet aan het opeten was waarbij de vader zei: "Hier wordt de beste friet van Maastricht verkocht". Duidelijk dat de naam dus nog steeds befaamd is, maar voor de friet is dat nog twijfelachtig gezien de meningen hier...

Juni88

- 19 november 2009 11:26
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Zoals gezegd befaamd maar ik vond het niets bijzonders. Snap niet waarom mensen uit mijn omgeving er zo lyrisch over zijn en er persé heen willen wanneer we in Maastricht zijn.

Kerux

- 16 mei 2008 15:37
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik was ook weinig gecharmeerd van de friet van deze befaamde tent, de friet smaakte wat overdreven krokant (teruggegooid in het frituur?) en niet wat je verwacht van kwaliteit friet. De hoeveelheid en prijs deden weinig om het beter te maken. De sfeer is tenslotte ook niet bijzonder, ze hebben wel een zitgedeelte maar dat is expliciet afgesloten en alleen bedoeld voor mensen die uitgebreid willen eten ofzo? Komt niet heel gastvrij over.

Vuurlente

- 13 mei 2008 10:58
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Waarom deze tent zo goed gewaardeerd wordt is me een raadsel. Ik kreeg niet bijzonder veel friet, de sfeer was: in de deur in de rij, omdat de balie meteen achter de deur in een smal kort gangetje zit, en je dan met je frietje je weer door de deur wurmen waar andere mensen in staan te wachten. Verder gooiden ze voor mijn neus een halve bak friet terug in het frituur, wat de kwaliteit niet echt ten goede kwam en er werd ook nog eens geen zout op de friet gedaan! Misschien is de tent van eigenaar verandert sinds de vorige recensies...

potato lover

- 2 juni 2006 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
goed lopende tent maar frieten zijn klef saus te dun wacht tijd veel te lang punt zakken zien er groot uit maar zijn weinig gevuld dus.....

Fritske

- 14 november 2005 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Jammer dat ze zo vroeg sluiten. Vrijdag liep ik weer een blauwtje!

Kafir

- 5 januari 2005 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Ik vond de rij niet bijzonder lang of koud of wat dan ook. De sfeer is opzich vrij slecht, maar het authenthiek friet eten maakt het goed. Lekker grote zak friet ook in zo'n puntzak die ze ter plekke in elkaar draaien! Over de kwaliteit van de friet valt te twisten, want bijzonder goed gebakken wassie niet, maar wel bijzonder lekker!! Bijzonder is wel de frietsaus die ze met een houten spatel over de friet heen wordt gelepeld.

Erik

- 5 januari 2005 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
De friet was erg lekker. Ook de mayonaise was erg lekker, ik vond het nu niet eens erg dat er een hele klodder op zat. Een "kleine" friet is al een erg grote portie, maar daar betaal je dan ook fors voor ('kleine' friet met - €2,00)

De tent is wel gezellig, maar toch jammer dat je niet binnen kunt gaan zitten om je friet op te eten. Die rij zag ik persoonlijk toch echt alleen maar als 'lang wachten in de kou'

Von

- 15 november 2004 00:00
Kwaliteit:
kwantiteit:
Prijs:
Sfeer:
Bekendste friettent in Maastricht, wordt bezocht vanuit de verre omtrek. Op toptijden staat er een rij tot halverwerge de straat [toeristische attractie].
De friet is behoorlijk lekker, het is middeldikke friet geserveerd in een zelfgevouwen punt puntzak, die helemaal zelf wordt gemaakt [inclusief aardappels uitzoeken en schillen]. De gezellige rij geeft zeker iets extra's aan de frietbeleving.