Zonder sate en friet gaat elke sauna failliet

Opvallend nieuws uit de Wellness-wereld. Friet wordt vaak neergezet als het voorbeeld van ongezond eten. Kijk een willekeurige reportage over fast-food of onze ongezonde moderne levensstijl en de kans is groot dat je beelden van friet ziet. Tegelijk met de groeiende negatieve aandacht voor friet is er een gezondheidsindustrie opgekomen die ervan profiteert.

Een belangrijk onderdeel van de gezondheidstrend is de wellness; spa's, thermen, massage's, sauna's. De laatste paar jaar zijn deze behoorlijk populair geworden. En dat is wel een van de laatste plekken waar je friet op het menu zou verwachten. Maar wat blijkt? Ook bij sauna's en wellnesscentra is friet niet weg te krijgen

Een recent artikel van de NRC laat ziet dat de werkelijkheid heel anders is. "Zonder saté en friet gaat elke sauna failliet" vat de directeur van een wellnesscentrum het samen. Zo zie je maar weer dat zelfs in bolwerken van gezondheid friet niet weg te denken is. In plaats van naar de sauna kan je als friettist misschien beter iedere keer dat je een frietje eet weer een stukje gaan fietsen om een nieuwe friettent te recenseren.