Zaterdag, frietstochtje door de Lingewaard

Vandaag was een zomerse zaterdag. Warm en broeierig met continu op de loer liggend onweer. Misschien niet de perfecte dag voor een frietstocht (een friettocht op de fiets dus), maar met een beetje slimme planning zouden we het wel zo gaan regelen dat we tijdens de buien frietjes aan het eten waren en tussen de buien door naar de volgende snackbar zouden fietsten. Het bleek achteraf dat ons dat bijzonder goed gelukt was.

Met ons zessen verzamelden wij ons op Nijmegen CS waarna we via de Snelbinder en Nijmegen-Noord de Lingewaard in fietsten. Ons eerste frietje aten we in bij Eetwinkel Polly in Bemmel, waar met name de presentatie van het bord friet ons versteld deed staan (zie bijbehorende foto). De reis voerde ons verder naar Gendt, waar wij een ijswinkel en ook Cafetaria Flintrop vonden, een weinig opmerkelijk dorpscafetaria. Twee van ons zwaaiden vanwege andere verplichtingen af en gingen terug naar Nijmegen, vier van ons fietsten verder. In Doornenburg bezochten we het kasteel (de lokale friettent was gesloten) waarna we bij Cafetaria Braulio in Angeren onze derde portie aten, niet een onverdeeld succes. Een mooie tocht langs de Linge en de pittoreske Betuwelijn bracht ons in Elst (Overbetuwe). In Elst bezochten we Cafetaria Jonkers waar net een feestje was in verband met het 12,5 jarig bestaan, gefeliciteerd!

Vier porties friet zorgen voor volle magen en dorstige monden en het was tijd om weer naar huis (Nijmegen dus) terug te fietsen. Tenzij je schoonmoeder in Elst woont, dan kan je natuurlijk net zo goed dat laatste stukje saaie fietsroute overslaan. Wel hadden we toen een fiets over, maar gelukkig hadden we iemand in ons midden die daar wel raad mee wist en een kleine negen kilometer met een fiets in zijn hand gefietst heeft (RESPECT!). Friettochten willen nog wel eens in een kroeg eindigen, en deze was daar geen uitzondering op, hoewel ondergetekende toch redelijk vlot weer naar huis gegaan is en precies op dat moment, in de laatste paar minuten naar huis alsnog door een gigantische wolkbreuk geraakt werd en doorweekt thuis aankwam. Maar dat deed niet af aan een gezellige frietstocht, waarin we helaas niet al te bijzondere frietjes op ons pad vonden.




Kafir
Alleen wil ik de heren R. en M. evenals mevrouw H. nog oproepen om recensies te schrijven! 20 augustus 2015 05:33


Kerux
Best geslaagde tocht, ondanks de zo-zo friet. 16 augustus 2015 09:54